Hoe wordt jouw vloer gemaakt?

Een kijkje achter de schermen bij de Trendleggers.

Je vloer is gelegd en je bent aan het genieten! Maar welk proces heeft zich eigenlijk afgespeeld tussen het moment van het bestellen en het leggen van jouw vloer? In deze blog zal ik je het productieproces van de Trendleggers  vloeren uitleggen, zodat je precies weet hoe jouw vloer is gemaakt! 

De basis

Als basis voor de drie Trendleggers collecties – ROOTS, URBAN EN OCEAN – wordt watervast verlijmd berken multiplex gebruikt. Daarop wordt een 4 millimeter dikke, eikenhouten toplaag aangebracht. Het voordeel van deze constructie is dat de vloeren zowel zwevend (los) als rechtstreeks verlijmd op de cementdekvloer gelegd kunnen worden. Een uitzondering is de visgraat vloer – wij adviseren om deze altijd te verlijmen.

Maar waar komt het eikenhout eigenlijk vandaan?

Het eikenhout dat we voor de Trendleggers vloeren gebruiken komt voor 90 % uit de beste streken van Frankrijk, Duitsland en de Balkan (dat ook wel Slavonisch eiken wordt genoemd). Mede hierdoor zijn alle Trendleggers vloeren voorzien van het PEFC certificaat. 

De eerste behandeling

Voordat de afwerklagen worden aangebracht wordt het hout van de drie collecties op verschillende manieren behandeld. Zo krijgt elke collectie zijn unieke en hoogwaardige uitstraling.

Het hout van de ROOTS collectie wordt zwaar geborsteld. Zo wordt het zachte deel van het hout grotendeels verwijderd waardoor deze collectie zijn robuuste uitstraling krijgt. 

De URBAN collectie wordt geschuurd om een rustig en glad oppervlak te creëren. Daarnaast wordt een houtsortering gebruikt met weinig noesten en kleurverschillen. Door deze combinatie krijgt deze collectie zijn bijzonder matte en steenachtige uitstraling. 

De Ocean collectie wordt daarentegen niet geschuurd maar heeft een geschaafd oppervlak om zo een heel natuurlijke uitstraling te creeeren. Als houtsortering wordt een rustieker hout gebruikt met veel tekening en noesten erin. Zo krijgt de OCEAN collectie zijn unieke tekening. 

de ocean Collectie

Ocean OC-01

Ocean OC-03

Ocean OC-05

Ocean OC-07

Ocean OC-02

Ocean OC-04

Ocean OC-06

Ocean OC-08

De afwerking

De laatste afwerking van de 3 Trendleggers vloeren verschilt per collectie. Afhankelijk van de collectie bestaat deze uit drie tot vijf lagen. Voorafgaand aan deze laatste afwerking worden  meerdere intensieve voorbehandelingen uitgevoerd. De basis bestaat uit hoogwaardige beitsen welke ervoor zorgen dat de gewenste specifieke kleur bereikt wordt. Het aanbrengen van de beitslagen is een gecompliceerd proces aangezien dit zeer nauwkeurig dient te gebeuren; aanzetten of zichtbare overgangen kunnen het unieke beeld verstoren en moeten dus beslist worden voorkomen.

Alle lagen worden machinaal aangebracht en zorgvuldig uitgepoetst waardoor een mooie egale afwerking wordt verkregen.

De afwerking onderscheidt zich van andere vergelijkbare producten doordat de toegepaste hardwaxolie kiezelzuur bevat. Kiezelzuur zijn hele kleine glasdeeltjes welke voor een keiharde afwerklaag zorgen. Kortom, je vloer heeft al veel meegemaakt voordat hij bij jou in de woonkamer ligt!

Ik hoop dat je in deze blog meer over je parketvloer te weten bent gekomen en hoop dat je voor een Trendlegger vloer gaat! Zoek snel een Trendleggers dealer bij jou in de buurt. Zij kunnen je nog veel meer informatie geven zodat je de vloer kunt kiezen die aansluit op jouw smaak en wensen.

lees ook onze andere blogs

2022-09-08T15:25:58+02:00

Titel

Ga naar de bovenkant