warme voeten op jouw parket vloer!

De vloeren van de Trendleggers zijn PERFECT
te combineren met VLOER- VERWARMING EN KOELING!

Een van de grootste misvattingen over parketvloeren is dat ze niet voor vloerverwarming geschikt zijn. Dit is gelukkig niet waar! Nu vloerverwarming steeds populairder wordt, is het goed om te weten dat de vloeren van de Trendleggers perfect te combineren zijn met deze manier van verwarmen. Ik leg je hier graag wat meer over uit.

De voorwaarden van de vloer 

Ten eerste is het goed om te weten dat je parketvloer wel aan een paar eisen moet voldoen om geschikt te zijn voor vloerverwarming. De vast verlijmde vloeren zijn ideaal om gebruikt te worden met alle soorten vloerverwarming. Ook is de dikte van de vloer en de houtsoort van belang. 

Eikenhout is in Nederland veruit het populairst voor vloeren en is perfect te combineren met vloerverwarming. Er zijn ook soorten minder geschikt; denk daarbij aan bijvoorbeeld beuken en maple hout.

De dikte is daarnaast ook van belang. Dit is iets technischer want het heeft te maken met warmteweerstand, deze mag bij een (parket)vloer niet hoger zijn dan 0,13 (m2K/W). Hoe lager de weerstand, hoe hoger het rendement. De warmteweerstand is dus lager als het hout dunner is. 

Daarnaast is er nog iets heel belangrijk terwijl het toch vaak vergeten wordt. De luchtvochtigheid in de woning! Deze is van groot belang: hout is namelijk een hygroscopisch materiaal. Dit houdt in dat het kan krimpen en uitzetten. Bij het gebruik van vloerverwarming kan de vloer wat droog worden. De relatieve luchtvochtigheid dient het hele jaar tussen de 50 en 60% te zijn. Naast dat dit goed voor de vloer is, is dit ook nog eens goed voor jezelf. Win win! Om dit percentage te behouden kun je een hygrometer ( controleren ) en een luchtbevochtiger ( reguleren ) aanschaffen, voor mij echt een must!

Soorten vloerverwarming

Ook is het soort vloerverwarming van invloed. Zo onderscheiden we natte (conventionele vloerverwarming), droogbouw systemen met waterleidingen, ingefreesde droogbouwsystemen, infraroodsystemen en elektrische vloerverwarming. 

Ik snap dat dit misschien wat technisch voor je is. Ik zal je daarom ook aanraden om advies te vragen bij jouw dichtstbijzijnde Trendleggers dealer. Zij vertellen je graag alles over de verschillende systemen en welke het beste past bij jouw gekozen vloer!

lees ook onze andere blogs

2022-08-31T09:33:25+02:00
Ga naar de bovenkant