Waar ligt jouw trend?

Parket op plekken waar je het niet 123 verwacht.

Trendverleggende inspiratie

Het woord parket gaat eigenlijk altijd samen met het woord vloer. Maar er kan zoveel meer gedaan worden met parket. Hout geeft veel sfeer aan een ruimte en omdat er zoveel kleuren, legpatronen en afwerkingen zijn is het helemaal te maken naar jóúw smaak. 

In deze blog wil ik je graag inspiratie geven om hout toe te passen op plekken waar je zelf niet zo 123 aan zult denken! 

Parket op de wand

Laat het parket deel uitmaken van jouw interieur door het op de wand te plaatsen. Je kunt echt een statement maken door voor grove afwerking of een uitgesproken kleur te kiezen; zoals de Roots 03 of 07. Je creëert hiermee een heel aardse sfeer in je huis. Je hoeft niet de hele wand met hout te vullen, maar je kunt ook een deel doen. Ik vind zelf de combinatie hout met groen erg natuurlijk en mooi. Je kunt hier ook zelf een beetje mee spelen. Zo kan je wat planten voor de wand zetten met gave bloembakken, maar je kunt zelfs nog stapje verder gaan en aan de houten wand een (kunststof) groene wand toevoegen, waar ik helemaal fan van ben! 

Houten bar

Wanneer je parket op de wand toch net iets te eng vindt, kan je ook voor deze optie gaan. Of het nou op het kookeiland of in de bar is, deze manier is net wat veiliger als een hele wand (nog) iets too much voor je is. Ik vind het persoonlijk erg gaaf om zowel de vloer als de bar in een donkere Hongaarse punt te leggen. De bar en de vloer lopen zo echt in elkaar over, maar door de Hongaarse punt heb je toch echt een eyecatcher. Misschien is dit wel een opstapje om de volgende keer een hele wand te doen…

Trap van parket

Parket op de trap is misschien wel de bekendste toepassing naast vloeren, en dat is niet zonder reden! Naast dat het sfeer geeft en makkelijk in onderhoud is (je kunt nou eenmaal geen doekje over vloerbedekking halen ;)) geeft het ook rust. Als je het parket van de vloer doortrekt naar de trap creëer je een geheel, wat ik erg prettig vind. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de houten trap een geheel andere kleur te geven! Zo kun je je trap er echt uit laten springen. 

Parket op het plafond

Iets waar je misschien helemaal niet aan denkt is parket op het plafond, dit is ook precies het tegenovergestelde van het traditionele concept: de parketvloer. Het is niet voor iedereen, maar wanneer je echt even wat anders wilt is dit zeker een optie! Het zorgt voor een hele knusse en landelijke uitstraling. Wanneer je voor een vrij lichte, naturel kleur gaat zal de ruimte ook niet klein aanvoelen en zal het veel sfeer in de ruimte brengen. 

Zoals je ziet zijn er zóveel toepassingen van parket waar je in eerste instantie niet aan denkt! Dus de vraag is: Waar ligt straks jouw trend…? 

Vind snel jouw dichtstbijzijnde Trendleggers dealer. Daar kun je dan zelf de kleuren en patronen samenstellen die in jouw interieur op welke plek dan ook gaan shinen!

lees ook onze andere blogs

2022-08-30T11:46:42+02:00
Ga naar de bovenkant